Thema’s waar ik onder andere mee werk zijn:

Familiaire problemen

In families en gezinnen kunnen verschillende moeilijkheden spelen. Hoe voed je bijvoorbeeld kinderen op een gezonde manier op als het bedrijf zijn aandacht vraagt en leer je hen om te gaan met de waarden van het leven? Wat als het tussen u en uw partner niet goed loopt? Er spelen bijvoorbeeld ongezonde machtsverhoudingen of er is sprake van een affaire. En hoe houd u een familiebedrijf gezond en vitaal als er problemen in de familie spelen? Voor al dit soort vragen en meer bied ik een op maat gemaakte therapie die precies datgene aanpakt wat nodig is. Met als doel gezondere en volwaardigere relaties in het gezin, familie en bedrijf.

Trauma's

Bijna niemand wordt geboren met de psychische of mentale klachten die in het hier en nu ervaren worden en reden voor aanmelding kunnen zijn. Ervaringen in ons leven tekenen ons, vormen ons tot wie we nu zijn. Ingrijpende gebeurtenissen kunnen juist vervormen, waardoor psychische en mentale klachten ontstaan. Deze klachten kunnen een gelukkig leven belemmeren, maar kunnen ook in de weg staan de juiste keuzes te maken. Door onder andere de wetenschappelijk bewezen effectieve methode EMDR toe te passen, ruimen we samen de onderliggende problemen op die door ingrijpende gebeurtenissen zijn ontstaan. U zult merken dat u sterker in het leven gaat staan, ruimte in uw brein ervaart om nieuwe keuzes te maken en het leven creatiever te bekijken. U maakt als het ware ´schoon schip´ en doorbreekt daardoor oude gedragspatronen en maakt ruimte voor nieuw en gezond gedrag.

Familie en gezinstherapie

Familie en gezinstherapie herkent en erkent het belang van gezonde familierelaties. Die relaties hebben hun invloed op ieders mentale gezondheid en kan dan ook een ingang bieden voor een oplossing van persoonlijk lijden. Het betrekken van familie,-of gezinsleden bij de therapie, verhoogt het effect van de therapie en het behoud van de gemaakte veranderingen en aanpassingen. Tijdens de therapie wordt gezocht naar dysfunctionele patronen en de vervulling van ieders rol inzichtelijk gemaakt, evenals hun bijdrage aan het lijden van de cliënt. Het heeft als doel familie,- en gezinsbanden te versterken, het verdiepen van begrip en empathie voor elkaar, het gezonder maken van communicatie. Daarnaast versterkt het de probleemoplossende vaardigheden en worden het functioneren van familie of gezinsleden samen en onderling verbeterd.

Verslavingsproblematiek

De verleidingen vandaag de dag zijn groot. Zeker wanneer de mogelijkheden eindeloos lijken, wordt het moeilijker om bepaalde krachten te weerstaan. Met hoogstaande therapie kan ik u of uw naaste helpen weer grip te krijgen op het leven. We gaan kijken naar gezondere alternatieven waardoor de verleidingen hun kracht verliezen en simpelweg niet meer zo nodig zijn. Daarnaast kijken we naar onderliggende oorzaken van het gebruik, door deze aan te pakken, zal de neiging tot gebruik van middelen afnemen. Deze en meer thema’s zijn onderdeel van mijn uitgebreide ervaring en behandelmogelijkheden. Ik gebruik uitsluitend bewezen effectieve methoden en technieken die zorgen voor resultaat. Alles wordt op maat gemaakt, zodat u de behandeling krijgt die volledig aansluit op uw wensen en doelstellingen.

Complementaire therapie: equitherapie, diëtetiek, psycho-analytische therapie

Lees mijn Werkwijze
Zullen we samen aan de slag gaan?